Hand- en polsklachten

Er zijn veel verschillende oorzaken die hand- en polsklachten tot gevolg kunnen hebben. Hand- en polsklachten kunnen ontstaan na een trauma (bijvoorbeeld een val op de hand), door overbelasting, of door lichamelijke processen die invloed hebben op de structuren van de pols en hand (artrose, dupuytren, triggerfinger).

In alle gevallen is het belangrijk dat er goed onderzocht wordt wat de oorzaak van de klachten is. Indien er sprake is van een bewegingsbeperking in de gewrichten of verminderde belastbaarheid van de spieren kan fysiotherapie helpen om de klachten te verminderen. Dit kan door specifieke oefeningen, door adviezen over hoe om te gaan met de klachten in het dagelijks leven of door technieken die de fysiotherapeut uitvoert om de bewegelijkheid te verbeteren.

Het kan zijn dat alleen fysiotherapie niet voldoende is om de hand- of polsklachten op te lossen. Daarom werkt Fysiocentrum Wouter Oomen nauw samen met diverse artsen en specialisten. Ook is het mogelijk dat er een ergotherapeut wordt ingeschakeld om te ondersteunen in het behandelproces.

 
 
 
E-mailen
Bellen