Neurodynamica

Neurodynamica is een wetenschap die zich richt op het (complexe) zenuwsysteem. Het is een relatief nieuwe wetenschap die nog sterk in ontwikkeling is.

Naast spieren en gewrichten moeten ook zenuwen goed kunnen bewegen in het lichaam. Als de zenuwen niet soepel en vrij kunnen bewegen kan er een irritatie van de zenuw ontstaan. Dit kan leiden tot pijnklachten in het lichaam, die vaak niet goed op eerdere therapievormen gereageerd hebben.

Door middel van specifieke technieken kan onderzocht worden welke zenuw niet soepel beweegt en  waar het probleem zich bevindt. Als dit gevonden is kunnen neurodynamische behandeltechnieken de bewegelijkheid van de zenuw verbeteren. Deze technieken worden ‘sliders’ genoemd. Dit zijn pijnvrije technieken die door de therapeut uitgevoerd worden, maar ook door de patiënt als huiswerkoefening uitgevoerd kunnen worden. Slider technieken zijn bedoeld om de zenuw beter te laten ‘glijden’ door het omliggende weefsel. Wanneer de zenuw beter beweegt zal de irritatie overgaan en de klachten verminderen.

Klachten waarbij deze technieken goed toegepast kunnen worden zijn onder andere: lage rugpijn met uitstraling in het been, nekklachten met uitstraling naar de arm, carpaal tunnel syndroom, thoracic outlet syndroom, etc. 

 
 
 
E-mailen
Bellen